12. marraskuuta 2011

Täysjyväleipää, maapähkinälevitettä ja banaania


Löysin loistavan välipalareseptin netistä joka on ihan pakko jakaa. Myönnän toki heti alkuun että resepti on peräisin Jenkeistä ja se saattaa ensi alkuun vaikuttaa vähintäänkin oudolta. Kun pääsin epäilyksieni yli ja annoin mielenkiintoni voittaa en voinut muuta kuin sanoa että NAMI! Maku oli aluksi erikoinen, mutta sitten jäin täysin koukkuun. Tämä on loistava välipala tai esimerkiksi osa aamiaista.

Tarvitset vain täysjyväleipää, maapähkinälevitettä (oikeaa maapähkinälevitettä, ei sellaista johon on lisätty esim. suklaata) ja puolikkaan banaanin. Minä käytin Perheleipureiden Kaura 100-leipää joka on tehty pelkästään täysjyväkaurasta. Siinä on yli 12 g kuitua per 100 g ja proteiiniakin melkein 11 g, mikä on ihan hyvä määrä leivälle. Hiilihydraatteja on 39 g / 100 g. Sipaise ohuelti (ei kuitenkaan liian) maapähkinälevitettä koko leipäviipaleen päälle. Leikkaa puolikas banaani viipaleiksi ja laita leivän päälle. Viimeistele pienellä ripauksella suolaa, esim. muutamalla ruususuolan kiteellä. Nauti vaikka palauttavana välipalana treenin jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti