22. marraskuuta 2011

Ylellistä tunnelmaa makuuhuoneeseen


Jos keittiö on kodin sydän, makuuhuone on kodin sielu. Siellä herätään jokaiseen uuteen aamun, nautiskellaan puhtaiden lakanoiden välissä, nautitaan romantiikasta ja nukutaan. Sen vuoksi makuuhuoneen pitäisi olla rauhallinen pyhättö johon on aina mukava palata ja jossa ajatukset lepäävät (tai lähtevät lentoon ;)). Todellisuudessa makuuhuoneessa voi olla jos jonkinlaista roinaa, vaatteita tai käsilaukkuja lattialla sekä tavaroita tai villakoiria sängyn alla.

Unelmanani on sisustaa makuuhuoneemme uuteen uskoon. Olen jo pitkään miettinyt ottavani mallia hotellihuoneista, ja ajatukseni saivat lisävahvistusta luettuani MTV3:sen jutun aiheesta. Hotellihuoneessa kun ei ole mitään ylimääräistä kamaa lattioilla ja lakanatkin ovat aina puhtaat. Tässä vinkkejä ylelliseen hotellityyliin:

1. Out of sight, out of mind eli tavarat piiloon
Hotellihuoneissa ajatukset lepääväät, sillä siellä ei loju parittomia sukkia, lehtipinoja tai muuta tavaraa. Kannattaa siis siivota kaikki turha tavara pois ja jättää esille vain muutamia tarkasti harkittuja esineitä. Näin makuuhuoneen tunnelma vaihtuu kaoottisesta lempeän rauhalliseksi. Älä säilytä tavaroita sängyn alla jos ei ole ihan pakko, sillä jo tieto tavaroiden puuttumisesta auttaa pääsemään oikeaan tunnelmaan ja helpottaa siivoamista.


2. Siisti makuuhuone
Imuroi ja pese lattiat tarpeeksi usein. Vaihda myös petivaatteet usein, jotta voit aina nauttia vastapestyjen lakanoiden tuoksusta ja tuntumasta. Makuuhuone on myös helpompi pitää siistinä kun turhat tavarat on joko heitetty tai siivottu pois. Pese tyynyt ja peitot aina muutaman kuukauden välein ja imuroi myös patja säännöllisesti.


3. Hyvälaatuiset tekstiilit
Jos mahdollista, panosta hyvälaatuisiin lakanasetteihin ja kauniiseen päiväpeitteeseen. Osta myös kasoittain tyynyjä ja kauniita tyynynpäällisiä jotka voit asetella sängylle päivisin. Näin sängystä tulee muhkea ja houkuttelevan näköinen. Yksi hyvä idea on hankkia ihanan pehmeä matto sängyn viereen. Näin ei koskaan tarvitse astua kylmälle lattialle.


4. Raikas ilma
Tuuleta makuuhuone aamuisin heräämisen jälkeen ja iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Makuuhuoneeseen voi myös hankkia tuoksupusseja, ei kuitenkaan liian voimakkaita. Tuoreet kukat ovat ihana idea esimerkiksi viikonloppuun.


5. Oikeanlainen ja toimiva valaistus
Makuuhuoneen valaistuksen tulisi olla pehmeä eikä liian kirkas. Yöpöydälle sopii pehmeä iltavalo, ja kattoon hieman kirkkaampi mutta silti pehmeää valoa antava kattolamppu. Lattialla seisova jalkalamppukin voi olla hyvä idea. Toisaalta huone pitäisi myös saada tarpeeksi pimeäksi valoisaan vuodenaikaan. Pimennysverhot voivat olla hyvä idea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti