13. helmikuuta 2012

Elämän To do-lista

Lukaisin tilaamaani uutiskirjettä, josta löysin seuraavanlaisen ajatuksia herättävän kirjoituksen:

"Mitkä ovat ne 50 tai 100 asiaa, jotka haluat elämäsi kuluessa tehdä? Ellet tiedä, tee lista. Vuodet kuluvat nopeasti, eikä niiden arvoa ymmärrä, ennen kuin voi omin silmin nähdä miten ne voi halutessaan täyttää. Ilman listaa, ilman oman elämäsi suunnitelmaa, asiat tapahtuvat sinulle. Suunnitelman avulla sinä laitat asiat tapahtumaan.

Listan avulla vaihtuvat kehnot televisio-ohjelmat ja saamattomuus mahdollisuuksiksi. Suunnitelmasi varmistaa, että et kuluta elämääsi toteuttaaksesi jonkun toisen suunnitelmaa.

Jännittävä elämä sallii ihmeitä tapahtuviksi ja toivottaa ne sydämellisesti tervetulleiksi. Jos haluat laivan, sinun on rakennettava sille ensin laituri."
-Juhani Töytäri

Jotenkin niin ihanan simppeli ajatus! Vaikka elämässä sattuu ja tapahtuu ja joskus on vain ihanaa go with the flow, tuntuu silti välillä siltä, että on niin monta asiaa joita olisin halunnut tehdä mutta jotenkin aika on vain kulunut enkä vielä ole toteuttanut näitä sinänsä yksinkertaisia juttuja. Itse tykkään kirjoitella asioita muistiin, tehdä taulukoita ja piirroksia. Näin ajatukseni selkeytyvät paremmin kuin jos ne vain pyörisivät päässäni. Tässä voisikin siis olla aika hauska idea kokeiltavaksi, edes lyhyellä aikavälillä. :)

2 kommenttia:

  1. Tuo on niin totta. Minäkin olen viime aikoina miettinyt noita samoja asioita, esim. Sports Ladyn blogista löytyy hyvät kysymykset, joiden avulla omia todellisia toiveitaan voi kartoittaa:

    http://sportslady-h.blogspot.com/2012/02/onnellisuusmittari-unelmaelama.html

    VastaaPoista
  2. Kiitos linkistä, vaikuttipas ihanalta postaukselta! Pitää lukea se vielä ajan kanssa läpi oikein kunnolla :).

    Todellakin, onnellisuus on omissa käsissä ja uskon, että on tosi hyvä miettiä noita asioita välillä ettei omat unelmat livu ohitse.

    VastaaPoista