6. helmikuuta 2012

Taivaallisia viikunoita ja paras salaatti ikinä

Tänään juhlistimme mieheni kanssa meidän työkuvioitamme, ja kokkasimme niiden kunniaksi juhlavan illallisen. Arjen luksusta siis parhaimmillaan. Sapuskoista tuli niin onnistuneita, että haluan ehdottomasti jakaa reseptit muidenkin iloksi :). Alkuruoaksi teimme viikunaherkkua, ja pääruoaksi broiler-vuohenjuustosalaatin. Viikunoiden resepti on Pastanjauhantaa-blogista ja salaatin reseptin vedin omasta päästäni. Olen ruokafanaatikko ja rakastan syödä hyvää ruokaa. Nyt tuli kuitenkin huokaistua ihastuksesta niin syvään että huh huh. Mieskin kehui sapuskat maasta taivaisiin. Kuulemma parasta salaattia mitä koskaan olemme tehneet. ;)


Taivaalliset viikunat (kahdelle)

1/4 dl paahdettuja pinjansiemeniä
2 tuoretta kypsää viikunaa
2 ohutta viipaletta serranokinkkua
0,5 dl mascarponejuustoa
1 tl juoksevaa hunajaa

Paahda pinjansiemenet. Halkaise viikunat. Leikkaa kinkkuviipaleet pitkittäin kahdeksi viipaleeksi.
Sekoita mascarpone ja hunaja.
Jaa juustoseos viikunanpuolikkaille ja ripottele pinnalle hiukan pinjansiemeniä. Rullaa kinkkuviipaleet viikunoiden ympärille. Koristele lopuilla pinjansiemenillä.









Broiler-vuohenjuustosalaatti (kahdelle)

n, 300 g broilerin fileesuikaleita (maustamattomia)
1/2 pakettia vuohenjuustoa
1 ruukku Romaine- tai muuta salaattia
1 avokado
kurkkua
hunajamelonia
kirsikkatomaatteja
kastiketta (me käytimme Heinzin Mango-Curry-kastiketta)
oliiviöljyä paistamiseen
mausteita (grillimaustetta, soijakastiketta, mustapippuria, suolaa, sweet chili-kastiketta...)

Revi salaatti pieneksi, viipaloi kurkku ja avokado. Paloittele meloni ja leikkaa kirsikkatomaatit kahtia. Sekoita kaikki kulhossa. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja heitä fileesuikaleet sekaan. Mausta suikaleet reilusti. Heitä suikaleet paistamisen jälkeen kasvisten sekaan ja purista reilusti kastiketta salaatin päälle. Viipaloi lopuksi vuohenjuusto ja kuumenna juustoa hetken aikaa pannulla. Kun juusto alkaa löystyä, ota pois pannulta ja lisää salattiin.

Kastike on nimenomaan tämän salaatin juju. Yleensä tyydymme oliiviöljy-viinietikka-sekoitukseen, mutta kyllä se kunnon kastike vain antaa sitä makua oikein kunnolla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti