22. helmikuuta 2012

Method Putkistoa ja Hormonidieettiä



Aleksin Suomalaisessa on remonttiale, ja tokihan mun oli käytävä tonkimassa alelaarit läpi. Löysin sitten pari mielenkiintoista kirjaa, joista ensimmäinen on Marja Putkiston kirjoittama Method Putkisto-opas nimeltä Kiinteä vartalo & ihana olo. Method Putkisto on Marja Putkiston ideoima kehonhallinta- ja syvävenytystekniikka jonka luvataan kiinteyttävän kehoa ja lisäävän kehon omaa tasapainoa. Olen käynyt Method Putkisto Pilates-alkeiskurssin ja olin tosi tyytyväinen. Kyseisen viikonloppukurssin jälkeen tuntui siltä, että koko keho olisi herännyt talviunilta ja selkä (joka on oma heikko kohtani) tuntui lämpimältä ja vahvalta.



En ole tutustunut varsinaiseen Method Putkisto-ohjelmaan sen tarkemmin, mutta koska olen kaikenlaisen syvävenyttelyn ja kehonhallinnan fani, päätin ostaa kirjan (joka muuten maksoi vain 10 €) ja tutustua tähän tekniikkaan hieman lähemmin. Jospa se taas auttaisi saamaan selkäni kuntoon. Method Putkistosta voit lukea enemmän täältä. Sieltä löytyy myös tietoa niin kutsutusta kasvokoulusta, jossa kasvojen lihaksia jumppaamalla luvataan hyviä tuloksia sekä eloisuutta ja kimmoisuutta kasvoille. Niin, ja kauneuttakin! Mene ja tiedä.

Jos tuo ensimmäinen kirja oli heräteostos, niin tämän toisen kirjan hankintaa olen miettinyt jo pidemmän aikaa. Tutustuin Kaisa Jaakkolan ajatuksiin viime syksynä, jolloin kävin kuuntelemassa hänen luentoaan ravitsemuksesta ja liikunnasta. Sen jälkeen jäin pohtimaan hänen Hormonidieetti-kirjansa ostamista, mutta se sitten jäi. Jaakkolan idea on kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että hormonit vaikuttavat vointiimme ja ulkonäköömme enemmän kuin uskommekaan, ja että rasvakertymät tietyissä kohdissa kehoa kielii tietyn hormonin epätasapainosta. Tässä vaiheessa on sanottava, että en mene ihan takuuseen kaikista hänen mielipiteistään tuosta vain, sillä tietyt jutut kuulostavat niin hassuilta. Esimerkki: jenkkakahvat kielivät kuulemma siitä, että sinun pitäisi syödä vähähiilihydraattisesti, kun taas rasvakerrokset jossain muualla tarvitsevat jotakin muuta "täsmähoitoa".



Noh, oli miten oli, Jaakkolalla oli paljon uskottavaakin sanottavaa ja kun nyt näin tämän kirjan alessa (hintaan 15 €) nappasin sen sitten mukaani. Odotan innolla kirjan lukemista ja sitä, että saan muodostaa kunnon käsityksen tämän naisen mietteistä. Kaisan ajatuksista lisää täällä. Laitan sitten kommenttia näistä kirjoista kunhan olen ehtinyt lukea ne läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti