2. helmikuuta 2012

Joogaa, pilatesta ja paljon kasviksia

Punainen Salanova

Olen yhä pienessä flunssassa, jonka vuoksi en ole päässyt kunnolla treenaamaan pitkään aikaan. Uskomatonta, miten sitkeitä tällaiset taudit voivat olla! Olo on kuitenkin jo roimasti parempi kuin vielä muutama päivä sitten, ja uskonkin, että jaksaisin jo huomenna salille treenaamaan. Eilen joogasin ja tein pilatesta ihan kotona ja se tuntuikin tosi hyvältä. Selkä tykkäsi kun sain taas väännellä kehoa mitä ihmeellisimpiin asentoihin. :) Joogan ja pilateksen yhdistäminen on yksi suosikkitouhuistani, ja se on siitäkin mukava ettei sen jälkeen tarvitse rynnätä suoraan suihkuun sillä siinä ei hikoile samalla tavalla kuin esimerkiksi normijumpassa.

Aamuhesaria lukiessani huomasin muuten uutisen suomalaisten kasviksien syönnistä. Erään juuri tehdyn tutkimuksen mukaan suomalaiset syövät ihan liian vähän kasviksia päivässä. Suositushan on se vanha tuttu puoli kiloa päivässä, mutta se näyttää olevan liikaa jopa 95 prosentille (!) suomalaisista. Puoli kiloa ei oikeasti edes ole mikään hurja määrä, vaan se täyttyy jo sillä, että syö salaattia molempien lämpimien aterioiden seurana ja vetää sen lisäksi pari hedelmää päivässä. Minä syön usein melkein kilon kasviksia päivässä, sillä syön kasviksia lähes jokaisella aterialla. Aamupalalla syön joko marjoja aamupuuron kanssa tai erillisen hedelmän. Lounaalla ja päivällisellä teen runsaan salaatin ja illalla syön vielä hedelmän tai pari. Tykkään myös syödä porkkanoita telkkaria katsellessa tai dipata vihanneksia leffailtana. Suosittelen ehdottomasti kasviksien syömistä, sillä siitä tulee hyvä ja kevyt olo.

Myöskään tänään lounaalla ei tuottanut vaikeuksia saada napa täyteen kasviksia, ja laskinkin syöneeni niitä noin 400 gramman edestä (ml. yksi hurjankokoinen porkkana jonka söin samalla kun lämmitin ruokaa). Tarkoituksenani oli paistaa omeletti ja täyttää se kasviksilla ja tonnikalalla, mutta koska eiliseltä jäi ylitse yksi hiilisilakkapihvi, päätin syödä sen perunan, kotijuuston (lisää protskua) ja salaatin kera. Voin muuten vinkata eräästä salaattilajikkeesta joka on hyvää ja joka näyttää kauniilta. Kyseessä on Punainen Salanova, joka näyttää melkeinpä ruusukimpulta. :) Uskon, että kasviksilla kannattaa leikkiä ja niitä kannattaa kokeilla ihan laidasta laitaan. Kaupasta kannattaa aina välillä napata mukaan jokin uusi tuttavuus, sillä siitä saattaa parhaimmassa tapauksessa muodostua hyvinkin kiihkeä suhde. ;)

Ei-niin-onnistunut kuva herkullisesta lounaastani :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti