27. helmikuuta 2012

Pinaattijauhelihaa ja fetasalaattia

Olen nyt lukenut yli puolet Kaisa Jaakkolan Hormonidieetti-kirjasta, ja täytyy sanoa että olen positiviisesti yllättynyt. Olen oppinut paljon uutta ja pystynyt peilaamaan omia tuntemuksiani kirjassa esitettyyn. Kirjassa käydään läpi tärkeimpien hormonien, kuten kortisolin ja insuliinin, vaikutus kehoomme ja ulkonäköömme. Siinä kerrotaan, miten kannattaa syödä, liikkua, nukkua ja elää, jotta hormonit olisivat optimaalisessa tasapainossa.

Kunhan olen lukenut koko opuksen, kirjoitan tänne laajan arvostelun kirjasta, jotta tekin saisitte jonkinlaisen kuvan tästä kyseisestä teoksesta. Siihen asti saatte kuitenkin tyytyä erääseen reseptiin, jonka bongasin Jaakkolan nettisivuilta. Tätä ei löydy kirjasta, mutta tämä mukailee Hormonidieetti-kirjan perusperiaatteita. Kyseessä on siis pikaisesti valmistuva pinaattijauheliha, joka nautitaan fetasalaatin kera. Resepti on hyvin yksinkertainen, eikä se ole kovin hohdokas. Ihan maukas ja proteiinipitoinen kylläkin, joten suosittelen kokeilemaan! :)

Kuva: hormonidieetti.fi

Minun annokseni. Pitäisi muuten hankkia kunnon kamera...

Pinaattijauhelihaa ja fetasalaattia
(3-4 annosta)

400 g luomu naudanjauhelihaa (mieluiten juuri luomu!)
2 pussia pakastepinaattia
1 ruukku tammenlehtisalaattia
1 pussi tuoretta pinaattia
1 prk (kevyt)fetaa
kylmäpuristettua oliiviöljyä

Paista jauheliha teflonpannulla, rasvaa ei tarvita. Lisää paistamisen loppupuolella pakastepinaatti ja anna sulaa jauhelihan joukkoon. Mausta seos. Kaisan reseptissä mausteina mainitaan yrttisuola, kuivattu minttu ja cayennepippuri. Minä laitoin suolaa, kuivattua basilikaa, kuivattua oreganoa, mustapippuria, cayennepippuria, grillimausteseosta (myllystä), muskottipähkinää ja hieman soijakastiketta. Tärkeintä on, että seos maustetaan kunnolla. Eli unohdetaan ne "1/4 tl mustapippuria"-ohjeet! ;)

Kokoa lautaselle tuoreita pinaatinlehtiä, tammenlehtisalaattia ja fetaa. Käytä kevytfetaa vain, jos pidät sen mausta ja jos se ei sisällä tuhatta lisäainetta. Mielestäni ruoanlaittoon ei tulisi käyttää kevyttuotteita jos ne eivät ole maistuvia. Lisäksi kevyttuotteet ovat usein pullollaan outoja aineita, joten suosin useimmiten ehtaa tavaraa.

Niin, ja suosittelen lämpimästi käyttämään luomujauhelihaa. Tässä reseptissä ei ole kovin montaa ainesosaa, joten luomulaatuinen liha pääsee oikeasti oikeuksiinsa. Olemme siirtyneet lähes pelkästään luomuun jauhelihan osalta, sillä se maistuu yksinkertaisesti niin paljon paremmalta kuin normijauheliha.

2 kommenttia:

  1. Hmm, enpä ole koskaan aikaisemmin kuullut pinaattijauhelihasta! Mutta ehdottomasti pitää ottaa kokeiluun. :) Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Tämä oli mullekin ihan uusi tuttavuus, mutta maistui kyllä. Välillä on kiva kokeilla jotakin uutta! :)

    VastaaPoista