28. helmikuuta 2012

Lakritsinhimo!


Aamutee (okei, no en juo teetä aamuisin, sanotaan sitten vesilasillinen) meinasi mennä väärään kurkkuun kun luin aamulla Hesarista, että lehdestä on tulossa tabloidkokoinen eli reilusti pienempi kuin nykyään. Ilmeisesti tämä on kansan tahto, mutta itse olen kyllä tykännyt isosta lehdestä. Mielestäni on ihanaa rapistella lehden sivuja, taitella sitä kokoon ja nautiskella isoista sivuista. Ja vaikka Hesarilta kovin vakuutetaan ettei sisältö kärsi, pelkään pahoin että uutiset lyhenevät ja kuvien määrä vähenee.

Syy, miksi otan Hesarin esille, on sen loistavat Ruokatorstai-sivut. Viime torstaina Hesarissa oli nimittäin lakritsitesti, jossa verrattiin sokkona viittätoista maustamatonta lakua. Voin kertoa, että rakastan lakua yli kaiken ja syön sitä siis melko usein. Aina välillä muhun iskee sellainen ylitsepääsemätön lakuhimo, jolloin ei auta muu kuin lähteä ostoksille.

Tässä testissä voittajaksi selviytyi Halvan Wanhan ajan laku, joka sai raadilta täydet viisi pistettä ja lukijoilta kolme. Tuo on kyllä tosi hyvä laku, mutta ei oma suosikkini. Toiseksi kiri Kuusankosken luonnonlaku, jonka valmistaja on Lakumesta, ja kolmannen paikan otti Pandan Natural Original Liquorice. Mielenkiintoista on, että Kipparin piippu jäi testissä viimeiseksi. Eihän se mikään laatulaku välttämättä ole, mutta niitä on mukava syödä aina välillä, varsinkin se osa jossa on niitä nonparelleja... :).

Minun top kolmoseni näyttää tältä:

1. Brunbergin Lakritsi
2. Porvoon Herkkulaku
3. Pandan Natural Original Liquorice

Hesarin testissä Brunbergin laku jäi toiseksi viimeiseksi (!), mikä oli itselleni yllätys, sillä tämä lakritsi on minun suosikkini. Toisaalta lukijat ovat antaneet sille paremmat pisteet kuin raati. Epäilen, että syynä huonoon menestykseen on liian kauan pussissa oleillut laku. Itse ostan Brunbergin lakuni aina Porvoon myymälästä, jolloin laku on ihan tuoretta. Se laku jota myydään täällä pääkaupunkiseudun marketeissa ei ole tuoretta eikä näin ollen yhtään niin hyvää kuin tuore laku suoraan tehtaalta.

Lakupussien kuvat: hs.fi

Toinen suosikkini on Porvoon Herkun valmistama Porvoon Herkkulaku, sillä siinä on voimakas ja täyteläinen maku ja palat ovat tarpeeksi isoja. Tätä herkkua voisin syödä miten paljon tahansa. Pussikoko on tosin melko suuri (näitä saa yleensä noin 200-300 g pakkauksissa), mutta sehän on toisaalta myös ihan hyvä asia... ;).


Kolmas suosikkini on tuo Pandan Natural-laku, sillä siinä on oikeasti tosi luonnollinen maku joka voittaa monet lakusortit. Tämä on hyvä herkku, sillä pussin koko on vain 125 g. Pidän kyllä Pandan normilakustakin (eli Pepestä), mutta tämä on mielestäni vielä parempi juuri tuon aidon maun vuoksi.

3 kommenttia:

  1. Mun suosikiksi on noussut tuon viimeisen kanssa samaan sarjaan kuuluva yrtti versio! Nam!

    VastaaPoista
  2. Ostin tuota yrttilakua pari kertaa vahingossa kun olin ostavinani originaalia, ja se on myös tosi hyvää. Siitä saa kunnon yrttikiksit!

    VastaaPoista
  3. Omasta mielestäni Pandan natural fresh herb liquorice on parasta pandan lakritsia koskaan ja ikinä:)

    http://lukanlusikassa.blogspot.com/2011/04/panda-natural-fresh-herb-liquorice.html

    Minunkin blogini taitaa olla feelgood -blogi. Miten olisi jos lisäisimme molemmat toistemme blogit linkkilistaan seurattujen kohdalle :)

    VastaaPoista