1. helmikuuta 2012

Herkkusuiden helmikuu

Kuva: weheartit.com

Vuoden ensimmäinen kuukausi suhahti ohitse tosi nopeasti ja nyt onkin sitten jo helmikuu. Suuni taipui aamulla hymyyn kun tajusin, että tässä kuussahan herkutellaan ja oikein kunnolla. Vaalisunnuntaina on Runebergin päivä, joka (anteeksi nyt vain) tarkoittaa minulle lähinnä herkullisia ja punssilla kostutettuja torttuja. Ennen en niinkään pitänyt Runebergin tortuista, mutta viime vuosina olen tosissani alkanut tykätä niistä.

Runebergin päivän jälkeen vuorossa on laskiainen ja lempparini - laskiaispullat. Meillä on perinteenä ajella vanhempieni luokse syömään kotitekoista hernekeittoa ja äidin tekemiä laskiaispullia. Niissä on se hyvä puoli (sen lisäksi että ne ovat herkullisia), että niihin voi laittaa täytteeksi niin paljon kermavaahtoa kuin sielu vain sietää ;). Tänä vuonna ajattelimme myös lähteä laskemaan pulkkamäkeä kun tätä lunta nyt kerran riittää. Sen jälkeen on mukava napata kuuma kuppi kaakaota ja nautiskella laskiaspullia.

Tuohon väliin mahtuu myös ystävänpäivä, joka ei ehkä Suomessa ole niin iso juttu kuin esim. Jenkeissä, mutta onpahan ainakin hyvä syy lähettää postikortteja ystäville, ostaa paljon suklaata ja vaikkapa jokin ystävänpäiväleivos. Minä muistan mieluusti ystäviäni muulloinkin kuin ystävänpäivänä, mutta on silti mukava, että rakkaudelle ja ystävyydelle on oma päivänsä. Nyt ei muuta kuin odottelemaan sunnuntaita! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti