24. helmikuuta 2012

Superfood-täydennystä


Kävin täyttämässä ruokavarastoja Kampin Ruohonjuuressa, josta mukaan tarttui kaikkea kivaa. Ostin ensimmäistä kertaa neitsytkookosöljyä, jota on viime aikoina kehuttu paljon. Vaikka siinä onkin paljon tyydyttyneitä rasvahappoja, se tasapainottaa kuulemma LDL- ja HDL-kolesterolin suhdetta parempaan suuntaan. Muita terveyshyötyjä on kuulemma kilpirauhasen toiminnan kiihtyminen, kookosöljyn sisältämät helposti sulavat rasvahapot jotka eivät kerry niin herkästi kehoon, antimikrobinen eli bakteereja ja viruksia tuhoava vaikutus ja magnesiumin ja kalsiumin imeytymisen tehostuminen. Tässä on siis odotettavissa ihan hurjia muutoksia! ;) Kookosöljyä voi laittaa esimerkiksi smoothieen tai käyttää paistinrasvana, ja sitä voi myös käyttää ulkoisesti ihovoiteena (!).


Kookosöljyn lisäksi mukaan tarttui myös vehnänorasjauhetta. Vehnänorasjauhe on vehnän siemenestä kasvatettua orasta, joka sisältää yli 90 mineraalia ja paljon muita superhyödyllisiä ravinteita. Pieneen määrään jauhetta on siis saatu pakattua tajuton määrä ravinteita. Olen maistellut tätä superjauhetta joskus Kampin CocoVi-baarin smoothieissa, mutta en ole koskaan aiemmin ostanut sitä kotiin. Yllätyinkin kun avasin purkin: jauhe on kauniin vihreää. Tuoksu ei ole maailman paras ja ehdinkin jo katua tuota ostosta hetken, mutta kun kokeilin jauhetta luonnonjogurttiin (josta muuten tuli ihan mintunvihreää), maku ei ollutkaan niin kamala kuin olin odottanut. Siihen pitää kyllä tottua, mutta stevian kanssa se maistui ihan hyvältä. Jauheen ravintosisältökin on melko lailla kohdallaan:


Näiden lisäksi ostin myös Camelina-rouhetta (kuitulisä, käytetään esim. puuron tai jogurtin kanssa) ja omega-3-rasvahappoja pursuavia kalaöljytabletteja. Ajattelin käyttää tuota Camelinaa pellavansiemenrouheen ohella, ja kalaöljykapseleitahan kannattaa syödä jotta saa omega-3 vs. omega-6-suhteen tasapainoon. Nykyajan ihmisellä kun on melkeinpä aina tuo suhde ihan päin metsikköä, sillä saamme ihan liikaa omega kutosta verrattuna kolmoseen. Aiheesta on kirjoitettu esim. Kuntoplus-lehdessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti