14. huhtikuuta 2012

Ilta Gaijinissa

Eilen pääsin nauttimaan upean Gaijin-ravintolan antimista toisen kerran, kun menimme sinne mieheni kanssa illalliselle. Bulevardilla sijaitseva ravintola on Tomi Björckin ja Matti Wikbergin toinen ravintola (Farang on se ensimmäinen), joka sai myös tänä vuonna Michelin-oppaan Bib Gourmand-maininnan. Gaijinissa on ihana fiilis, sillä meininki on rentoa, henkilökunta osaavaa ja ystävällistä ja tunnelma kohdallaan. Vaikka tämä onkin melko intiimi ja pieni paikka, sopii se tunnelmaan ihan loistavasti. Ja mikä parasta, ruoka on taivaallista.Alkuun nautittiin ihan mahtavaa cavaa, Aliguer Brut Reserva 2009. Oli pakko ottaa toisetkin lasilliset kun tuo kuohuva oli yksinkertaisesti niin hyvää. Yksi parhaista maistamistani cavoista! Kyseistä skumppaa ei kylläkään valitettavasti saa Alkosta, mutta viinitukusta sitä ilmeisesti löytyisi. Kuohuvaa riitti vielä alkuruokienkin kanssa, joten tilasimme viiniä vasta pääruoan kanssa, ja tällä kertaa päädyimme Rieslingiin. Mahtavaan sellaiseen, nimittäin Kung Fu Girl Riesling 2010. Sitäkään ei Alkon hyllyiltä löydy. :(

Vihersimpukat

Alkuruoaksi söimme vihersimpukkaa sitruuna-vanilja kastikkeessa, gari-inkiväärin kera. Simpukat syödään yhdellä huitaisulla, liemineen kaikkineen. Mahtava ja kerrassaan herkullinen aloitus illalle, sillä liemi oli supermaukasta ja vei kielen mennessään. Toisena alkuruokana vedettiin Pork Bunit eli höyrytetyn sämpylän sisällä possunkylkeä, togarashi-majoneesia ja pikkelöityä kurkkua. Nam. Taivaallista! Majoneesi kruunasi koko komeuden ja sopi loistavasti kokonaisuuteen. Näitä olisin voinut syödä vaikka kuinka monta. En edes ehtinyt napata kuvaa, sillä oli yksinkertaisesti pakko iskeä heti kiinni. ;) Söimme myös yhdet dim sumit per nenä, minä söin inkiväärillä ja misolla maustetun turska dim sumin ja mies pähkinäisen possu dim sumin. Lisukkeena tarjoiltiin erilaisia liemiä. Hyvää jälleen kerran.

Sashimi-lajitelma

Pääruoaksi söimme kolme erilaista kokonaisuutta jotka jaoimme keskenämme. Valitsimme listalta sashimi lajitelman jossa oli siikaa, lohta, mätiä, wasabi-yuzu kastiketta, wakamea eli merilevää ja herkullista wasabi-majoneesia. Herkullinen kokonaisuus ja kaunis kuin mikä. Kuva ei oikein anna tälle annokselle oikeutta. Toisena pääruokana oli paistettuja kampasimpukoita, avokadoa, nori-levää, wasabia, tuorejuustoa ja mätiä. Ei kai tartte hirveästi painottaa että maukasta oli. En oikein edes löydä sanoja näille ruokalajeille, sillä ne olivat niin hyviä ja pistivät suun leveään hymyyn! :) Viimeisenä pääruokana oli rapeaksi paistettua kanaa hunaja-soija kastikkeella ja kevätsipulilla höystettynä. Sekin oli oikein maukasta, mutta ei ihan yltänyt noiden sea food-annosten tasolle. Parasta tässä 'drunken chicken'-annoksessa oli liemi, joka sopi loistavasti myös tilaamamme japanilaisen gohan-riisin kanssa. Riisi oli erittäin hyvää jo ihan itsessäänkin, sillä se oli taitavasti maustettua.

Kampasimpukat

Jälkiruokaa emme enää jaksaneet sillä ruokaa oli syöty enemmän kuin tarpeeksi. Loppulasku kahdelta, 150e, oli tietenkin kokonaisuudessaan korkea mutta kaiken tämän arvoista. Yksittäiset ruokalajit olivat myöskin suht halpoja (esim. alkusnacksit 3,5-5e, dim sumit 3e per chibale). Harvoin sitä muutenkaan syö näin loistavaa ruokaa yhtä mukavassa raflassa, joten siitä maksaa ihan mielellään hieman ekstraa. Ilta oli myös tosi romanttinen ja meillä oli niin hauskaa! Viisi tähteä. :) TJEU.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti