24. huhtikuuta 2012

Juurespyttipannu

© kermanvalkoista.blogspot.com

Pyttipannu on niin yksinkertainen ja melkeinpä unohdettu ruoka, ettei se heti tule mieleen kun miettii viikon ruokalistaa. Bongasin kuitenkin tämän ohjeen muistaakseni uusimmasta Trendistä, ja ruoasta tulikin tosi maukasta. Sovelsin tosin reseptiä hieman. Välillä on kiva palata back to the roots ja tehdä ihan perusruokaa. :)

Juurespyttipannu
Uunijuurekset:
1 lanttu
1 palsternakka
2 porkkanaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
mustapippuria, hienoa merisuolaa
timjamia

Pilko juurekset pieniksi paloiksi ja kaada uunivuokaan. Lisää oliiviöljy ja hunaja sekä mausteet. Paista 200'C uunissa kunnes juurekset ovat pehmenneet (noin puoli tuntia).

Jauhelihapihvit:
400 g luomujauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl crème fraichea (väh. 18 %)
1 luomukananmuna
paljon mausteita (suolaa, pippuria, savukastiketta, provence-mixiä...)

Pilko sipuli ja valkosipulit pieneksi ja sekoita jauhelihan kanssa. Lisää crème fraiche ja kananmuna ja mausta todella reilusti. Muotoile kuusi isoa pihviä. Paista voissa tai oliiviöljyssä pannulla kunnes pihvit ovat kauniin ruskeita.

Lisäksi:
Paista yksi luomukananmuna per syöjä ja nosta koko komeuden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti