11. huhtikuuta 2012

Minihiilari

© kermanvalkoista.blogspot.com

Olen kokeillut muutamaa vähähiilarista leipää eikä oikein ole iskenyt, mutta ostin hiljattain Vaasan leipomoiden Minihiilari-sämpylöitä ja ne ovat mielestäni oikeasti hyviä. Alunperin olin sitä mieltä että leipä leipänä ja jos ei kelpaa niin sitten ei. ;) Kun sitten ryhdyin tutkimaan vhh-leipien sisältöä, huomasin että osa sisältää hurjan paljon hyviä aineksia kuten juuri tämä Minihiilari. Nämä sämpylät sisältävät 20 g protskua per 100 g (tuplasti enemmän kuin maitorahka!), 14 g kuitua ja 17 g rasvaa joka tulee lähinnä siemenistä. Joo, okei maitorahkaa syödään toki enemmän kerralla, mutta leiväksi tässä on paljon prodea.

Hiilareita tässä leivässä on vain 12 g per 100 g, ja se on oikeasti tosi vähän. Esim. Vaasan ruispaloissa on 46 g hiilareita satasessa. Ainesosaluettelo näyttää tältä: vesi, vehnägluteeni, pellavansiemen, auringonkukansiemen, vehnäjauho, kaurakuitu, rypsiöljy, hiiva, vehnälese, ruisjauho ja suola (1,2 %).

Sämpylät eivät tietenkään maistu tavallisille sämpylöille ja ne ovat jonkin verran sitkeitä. Jollain jännällä tavalla kuitenkin pidän näiden sämpylöiden hieman taikinamaisesta koostumuksesta, ja ne ovat mun mielestä tosi hyviä! En ole vielä paahtanut näitä, ja olen ymmärtänyt että paahdettaessa tuo sitko hieman häviää. Pitää kokeilla. Nyt tuli tietenkin tätä kirjoittaessa hurja nälkä, joten iltapäiväsmoothie, here I come!

Ps. Haluan vielä tarkentaa, että kirjoitan tuotteista oman kokemukseni pohjalta enkä suinkaan mainostaakseni mitään tiettyä tuotetta. Kirjoitan hyviksi (tai vähemmän hyviksi) havaitsemistani tuotteista sen vuoksi, että haluan jakaa tietoa lukijoilleni. Jos kirjoitan jostakin tuotteesta jonka olen saanut nimenomaan tuotekokeilua varten, mainitsen tämän ehdottomasti tekstissäni! Piilomainontaa ei siis tarvitse tässä blogissa pelätä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti