9. huhtikuuta 2012

Uusi treeniohjelma

© kermanvalkoista.blogspot.com

Nyt kun pääsiäispyhät lähenevät loppuaan on hyvä suunnata ajatukset kevääseen. Olen treenannut alkuvuoden melko kovaa ja olo on ollut sen mukainen. Fiilis on yleensä ollut tosi hyvä ja positiivinen, eikä jaksamisen kanssa ole ollut ongelmia. Selkänikin on pysynyt kunnossa eikä ole vihoitellut vähään aikaan. Olen liikkunut 4-5 kertaa viikossa, kuntosalilla pari kertaa viikossa ja loput intervallia ja muuta aerobista. Treeniohjelmaa on kuitenkin hyvä vaihdella aina silloin tällöin jotta keho saa uusia haasteita tasaisin väliajoin. Tästä kuusi viikkoa eteenpäin oma ohjelmani näyttää tältä:

- Kuntosali 2x viikossa (10 min lämmittely, 10 min jäähdyttely, treenaan koko kropan lihakset molemmilla kerroilla, toisella kerralla teen intervallitreenin salitreenin perään)
- Aerobista liikuntaa 3 x viikossa (joista yksi on matalatehoinen 1-1,5 h lenkki, toinen noin tunnin lenkki tai uintia ja kolmas intervalliharjoittelu, esim. sulkapalloa tai intervallispinningiä)
- Venyttelyä joka päivä ja treenien jälkeen
- Kaksi lepopäivää viikossa

Kuuden viikon päästä vaihdan mahdollisesti yhden aerobisen harjoituksen punttitreeniin, jolloin treenaisin salilla kolme kertaa viikossa. Silloin vaihtaisin myös koko kehon treenin sellaiseen ohjelmaan jossa harjoitan eri lihasryhmiä eri kerroilla. Vaihtelen saliohjelmani liikkeitä aina tarpeen mukaan, mutta tällä hetkellä se näyttää kutakuinkin tältä:

- Kyykyt tai askelkyykyt tangolla + painot
- Rintaprässi
- Alatalja
- Penkkipunnerrus
- Hauiskääntö
- Punnerrukset, leuanvedot
- Vatsat, selkälihakset

Harjoittelen tällä hetkellä melko isoilla painolla, joten toistoja teen n. 6-8 per liike. Sarjoja teen kolme. Ei siis muuta kuin treenaamaan! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti