4. huhtikuuta 2012

Suklaata iltapäiväväsymykseen

kuva: © kermanvalkoista.blogspot.com

Kaiken maailman ravintovalmentajat ja muut expertit muistuttavat aina että väsyneenä ja vähän nälkäisenä saattaa tehdä mieli makeaa, mutta että sitä ei pitäisi syödä sillä se antaa vain lyhyet kiksit. Sen sijaan pitäisi tehdä itselleen terveellinen voileipä tai napata vaikkapa hedelmä. Bullshit. Mulla on jo pitkään ollut tapana napata pari palaa tummaa suklaata iltapäivisin kun väsymys alkaa iskeä ja mikään ei ole toiminut yhtä hyvin. :) Iltapäivällä nälkä ei vielä ole kurniva, sillä lounaasta on noin 3-4 tuntia, mutta pikku hiljaa alkaa tehdä mieli jotakin ja illalliseen on vielä jonkin verran aikaa. Sen lisäksi silmät painuvat väkisinkin umpeen kuuden, seitsemän gradutunnin jälkeen, jolloin mikään muu ei oikeasti auta kuin nuo himoitsemani suklaapalaset. Kun sitten olen nautiskellut suklaani, mieli on taas taivaissa ja väsymys tiessään. Syön toki kunnon välipalan mikäli nälkä on kova, mutta pieneen himoon suklaa käy ihan yhtä hyvin. Kyse voi tietenkin olla henkisestä vaikutuksesta eikä niinkään suklaan ravitsemuksellisista ominaisuuksista, mutta mitäpä väliä sillä on niin kauan kuin se toimii. :)

Oikeaan väsymykseen, siis siihen että yöunet ovat jäänet lyhyiksi, ei tietenkään auta mikään muu kuin kunnon päiväunet. Pieneen iltapäiväpöhnään tumma suklaa on kuitenkin varma voittaja, jonka lisäksi se saa hyvälle mielelle, makeahiiri kuin olen. Suklaan kaakaopitoisuuden on mieluiten oltava vähintään 70 %, muuten se maistuu liian valjulta. Ja onhan siinä tummassa suklaassa ihan oikeastikin paljon antioksidantteja, ainakin teoriassa (kuumennus voi nimittäin tuhota niitä). Parasta olisi toki raakasuklaa mikä onkin suurta herkkuani, mutta se on vaan niin julmetun kallista (pieni patukka lempisuklaatani maksaa yli neljä euroa!). Siispä saan ainakin toistaiseksi tyytyä ihan tavalliseen tummaan suklaaseen.

Ps. Suklaasta ihan muuhun aiheeseen. Olen nimittäin vihdoin ja viimein ottanut asiakseni kokeilla niitä valkaisuliuskoja jotka tilasin jo monta viikkoa sitten. Aloitin prosessin eilen, ja 14 päivän kuluttua saatte kuulla tuloksista! Jännää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti