23. huhtikuuta 2012

Saunajoogasta ja elämästä yleensä

kuva: weheartit.com

Onpa ihanaa nousta ylös kun aurinko paistaa ja lämpömittari näyttää melkein kymmentä astetta. Sama juttu oli eilen jolloin mun piti ihan tarkistaa tuo lukema että voiko se pitää paikkansa. Olimme jo varanneet sulkapallovuoron mieheni kanssa joten emme sitten lähteneet perumaan sitä, mutta kävelymatkan aikana saimme jo reilun aurinkoenergiabuustin. Iltapäivästä jouduin taas palaamaan opiskelun pariin ja voitte varmaan arvata olisinko mieluummin istunut sisällä koneen ääressä vai lähtenyt ulos nauttimaan ilmasta? :)

Tämä aamu on alkanut niin kuin kaikki maanantait, kookosöljyllä ja raejuustolla ryyditetyn aamupuuron ja Hesarin kera. Pidän HS:n maanantainumerosta, sillä sieltä löytyy se Elämä-osio (D-osa) josta löytyy juttuja terveydestä, liikunnasta ja sellaisesta. Tänään juttua oli osteoporoosista mikä sai mutkin ajattelemaan että onneksi olen vihdoin ja viimein alkanut syömään D-vitamiinia. Oli monta vuotta jolloin en tajunnut sen tärkeyttä, mutta nyt napsin 20 milligrammaa päivässä. Se on paljon enemmän kuin viralliset suositukset kehottavat, mutta eräs tutun tuttu ravitsemusekspertti kertoi että aikuinen voi huoletta syödä ainakin 20 mg jos ei enemmänkin. Samaa kerrottiin myös tämän aamun lehdessä.

D-osion toiselta sivulta löytyi juttu saunajoogasta jonka lukaisin nopeasti läpi. Olen aina ihmetellyt näitä uusia lajeja joita keksitään vähän kuin pakosta. En ole kokeillut tätä lajia ja en myöskään ole niin hurjan kiinnostunut. Sauna on mielestäni rentoutumiseen tarkoitettu tila, enkä välttämättä haluaisi temppuilla siellä joogaliikkeiden kanssa. Pidän kyllä joogasta, varsinkin hathajoogasta, mutta tähän en välttämättä hurahtaisi. Toisaalta rakastan saunomista ja lämpöä, joten voi olla että viihtyisin siellä myös hetken aikaa joogaten. Koskaan ei siis pidä sanoa ei koskaan! :)

Lopuksi vielä pieni ajatus:

"Ellet ota riskiä, et voi kasvaa;
Ellet voi kasvaa, et yllä kykyjesi mittaiseksi;
Ellet yllä kykyjesi mittaiseksi, et voi olla onnellinen;
Ellet voi olla onnellinen, onko millään muulla väliä?"

-David Viscott

2 kommenttia:

  1. Ei oikein tähän postaukseen liity, mutta pakko sanoa, että blogisi on ihanan piristävä! :) Joten kiitos siitä. <3

    VastaaPoista
  2. Ei tähän oikein voi muuta sanoa kuin ♥kiitos! :)

    VastaaPoista